Buitengevel en plint stucen

Geeft je woning een compleet nieuwe aanblik

Buitengevels zijn de eerste aanblik van een woning en dus zeer bepalend voor de waarde. Nieuwbouw, renovatie of restauratie: wij hebben heel veel verschillende afwerkingen in ons assortiment. We werken met zelf samengestelde mortels, kalk mortels, kalk cement, tras cement en cement mortels. Daarmee maken we strakke gevels maar ook met blok motief of ornamenten. We zijn heel veelzijdig hierin.

Buitenstucwerk Alkmaar
Buitenstucwerk Alkmaar

Buitengevel stucen

Soms zijn metselwerk gevels er door de jaren heen slecht uit gaan zien. Of wanneer er verbouwd wordt en het totaal geen geheel meer is. Een mooie stuclaag kan een woning dan ontzettend opfrissen. Scheuren in het metselwerk kunnen we behandelen met het Thor Helical anker systeem. Daarmee verankeren we het oude metselwerk weer aan elkaar. Kans dat scheuren dan terug komen is minimaal. Met een goed stuc en verf systeem staat er dan weer een pareltje.

Buitenstucwerk Schagen
Buitenstucwerk Schagen
Buitengevel stucen Schagen
Buitenstucwerk Schagen eindresultaat

Wat ook prachtige producten zijn zijn de traditionele krabpleisters van Parex Lanko. Een minerale pleister, enigszins grove egale korrelstrucuur waar geen verfsysteem overheen gaat. Verkrijgbaar in 48 standaard kleuren, door en door gekleurd. Met Parex creëer je een gezellige sfeer rondom de woning.

Een mooie gestucte plint maakt het helemaal af

Een boerderij of mooie vrijstaande woning; een gestucte plint maakt ze nog aantrekkelijker. Maar hoe vaak zie je niet dat stucwerk na enkele jaren bij het maaiveld kapot gaat. De kant en klare producten bieden in deze niet de kwaliteit die de natte klei grond vraagt. Onze mortels stellen wij al meer dan 50 jaar zelf samen en zijn ongeëvenaard. Een verfsysteem is niet noodzakelijk, wij leveren de plint muisgrijs op.

Stuc-plint-warmenhuizen-1-scaled.jpg
Stuc-plint-warmenhuizen-2-scaled.jpg

Meteen een betere isolatie?

Laat dan meteen de buitengevel isoleren. Isoleren aan de buitenzijde is de allerbeste. Er gaat geen leefruimte verloren en kou en regen worden direct buiten de constructie gehouden. Ook zomers zal de warmte langer buiten blijven.

Wij werken veilig

Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren laten wij in de meeste gevallen een stalen vaste gevel steiger plaatsen. Met een stabiele ondervloer kan er veilig en efficiënt gewerkt worden. Vaak voert de opdrachtgever in combinatie met ons het houtschilderwerk ook direct uit.