Pleisterwerk

Pleisterwerk is het meest bekende van wat de stukdoor maakt. Veel mensen verwachten altijd dat wij stukadoors niets anders doen dan lange strakke muren. Maar ook in pleisterwerk is er veel diversiteit. Rechte wanden, ronde wanden maar natuurlijk ook plafonds al dan niet voorzien van in het werk gestucte platte plinten. Elke opdracht kent zijn uitdagingen!

20220916_104508-scaled.jpg

Goede voorbereiding

Alvorens we starten beoordelen wij of de ondergrond geschikt is. Soms zijn met enkele aanpassingen of oplossingen scheuren in de toekomst te voorkomen. Ook maken we de keuze welke voorstrijk er gebruikt moet worden. Het is hetzelfde als een kozijn schilderen, de kwaliteit zit voor het grootse deel in de voorbereiding. Uiteindelijk willen we optimale hechting voor de gips en een kwaliteit voor de lange termijn.

Stucwerk-Schagen.jpg

De hoek- en eind profielen die wij gebruiken zijn absoluut de beste in de markt. Scherpe en strakke lijnen zijn bepalend voor het resultaat. Onze gips is afkomstig van de grootste gipsproducent te wereld, Gyproc. Deze natuurgips word gedolven in de omgeving van Parijs en is super wit. Voor een goed stucwerk moet je met kwaliteit materialen werken.

Afwerkniveaus pleisterwerk

Voor ons wand pleisterwerk zijn er twee afwerking niveaus, behangklaar en schilderklaar. Behang klaar is de standaard, hier mogen nog krasjes en gaatjes in zitten maar is uitermate geschikt voor uiteraard behang maar ook voor diverse andere stuc afwerkingen uit ons brede assortiment.

20210917_083745-scaled.jpg

Schilderklaar of meteen afkleuren

Voor schilderklaar behandelen we het werk na met een extra pleisterlaagje, de gaatjes en krasjes verdwijnen. Bijna al ons opgeleverde schilderklaar stucwerk kleuren wij zelf af. Met de eindlaag, de verf laag kun je ons werk maken of breken. Voordat de matte verf erop gaat lopen wij de wanden altijd na. We beschikken over een grote schuurmachine waarmee we bijna stofvrij kunnen schuren. Ook de laatste beschadigingen repareren wij vooraf.

Stucwerk-Schagen-3.jpg