Leem

Duurzaam, ecologisch maar vooral mooi

Leem is één van de belangrijkste bouwmaterialen door de eeuwen heen. In de tijd van de industrialisering zijn de mensen andere producten gaan gebruiken zoals gips en cement. Vandaag de dag woont nog circa 2/3 van de wereldbevolking in leem. Tegenwoordig wint leem weer enorm aan populariteit in Nederland.

Leemstuc-7-scaled.jpg

Leem: duurzaam, ecologisch maar vooral mooi

Leem, opgebouwd uit o.a. klei en zand heeft een uitzonderlijke uitstraling en karakter. Warme natuurlijke kleuren en verschillende structuren echt een authentiek product. Leem zorgt voor een goed woonklimaat en aangename woonsfeer. Het product is bacterie-, ongedierte- en schimmelwerend en ook antistatisch. Er zitten geen chemische stoffen in, het is duurzaam en ecologisch verantwoord. Maar bovenal gewoon heel erg mooi.

Leem aanmaken
Leem aanmaken
Leem is puur natuur
Leem is puur natuur

Waar we het meeste mee werken zijn de leem finish pleisters. Die kunnen met gebruik van hecht primer over bestaande wanden aangebracht worden. Het is de leem voor de leem look, omdat het mooi is. Voor de echt gunstige eigenschapen van de leem moet er met een dikkere laag gewerkt worden. Minimaal 12mm bruine basisleem die is later naar wens met een leemverf of leem finish af te werken.

Leemstuc-2.jpg
Leem met wandverwarming

Bij de dikkere leem lagen komen de vochtregulerende, akoestieke eigenschappen en bescherming tegen straling meer tot zijn recht. Ook blijft leem relatief koel in de zomer en warm in de winter. Het word ook wel gecombineerd met wandverarming. Onze leverancier bied ook een leem waarin een toevoeging zit die geaard aan een electra aarde moet worden, hiermee kan een ruimte volledig 5G stralingsvrij gemaakt worden. Deze hebben wij nog nooit verwerkt maar om er bekendheid aan te geven noem ik hem op.