Een mooi plafond begint met een degelijke steiger. Wanneer wij een plafond stucen zorgen wij er altijd voor dat we goed op hoogte staan. Daarvoor gebruiken we meestal onze traditionele vaste houten steiger met stalen bokken voor. Goed voor onze gezondheid maar zo kunnen we ook een mooier product maken.
Iets bijzonders
Heel veel plafonds maken wij in de jaren ’30 Amsterdamse school stijl. Langs de randen stucen we een subtiele platte plint. Deze kan dubbel of enkel uitgevoerd worden. Eventueel met zoute drop of kader boven de lamp ziet dat er fantastisch uit. We kunnen ook een bijzonder plafond op maat ontwerpen. Nieuwbouw of restauratie, met hoogte verschillen, met verlichting, strak of met lijstwerk naar klassieke bouwstijl. Zowel prefab ornamentwerk als handgemaakt ter plaatse in het werk. Eindeloze mogelijkheden, ook een gewelf plafond kunnen wij maken.
Afgekleurd opgeleverd
Zo goed als alle gepleisterde plafonds die wij stucen kleuren wij zelf af. Wanneer dit niet goed gebeurd is dat nauwelijks te herstellen. Wij werken met kwaliteit rollers en goede muurverf. Bij plafonds met ornamenten kiezen we altijd voor een passend verf systeem.
Plafond schuren
Hoewel schuurwerk minder populair is vandaag de dag is het zeker voor de badkamer een zeer degelijk product. Het is vochtregulerend, minder gevoelig voor schimmel en de spiegel is sneller droog. Schuurwerk is in één laag klaar er gaat geen verf overheen het droogt natuurlijk wit op. Schuurwerk is ook buiten de badkamer toepasbaar zowel op plafond als wand.
Wanneer u zelf met het plafond aan de slag gaat hebben we hier wat tips om het plafond zo goed mogelijk voor te bereiden op onze komst:
- Zorg wel voor een degelijke achter constructie, regelwerk maximaal 40cm h.o.h.
- Breng de stucplaten (afmeting 400 mm x 2000 mm of 600 mm x 2000 mm) aan in verband en haaks op het houten of het metalen regelwerk.
- Bevestig de stucplaten met gipsplaatschroeven van minimaal 25 mm lang bij metalen regelwerk en minimaal 35 mm lang bij houten regelwerk.
- Gebruik per stucplaat met een breedte van 400 mm minimaal 4 schroeven.
- Gebruik per stucplaat met een breedte van 600 mm minimaal 6 schroeven per regel.
- De schroefkoppen niet door het karton van de stucplaat draaien, dit om schade aan de gipskern en daarmee uitzakken van de stucplaten te voorkomen.
- Sluit de kopse naden tussen de stucplaten stuitend aaneen en zorg ervoor dat ze zich bevinden op het hart van een houten rachel of stalen profiel.
- Houd de langsnaden tussen de stucplaten 5 mm open.
- Zorg ervoor dat de kopse naden tussen de stucplaten minimaal 10 cm ten opzichte van elkaar per plaatbreedte verspringen.
- Houd de stucplaten altijd minimaal 2 tot 3 mm vrij van de aangrenzende wanden.